İnternet aleminin en sağlam veritabanına sahip sitesi IMDb(telaffuz:imedebe veya ayemdibi yahut zorlarsan ımdb diye bi celsede çıkarabilirsin)'de tüm zamanların en iyi 50 komedi filmi sıralaması yapılmış. Sıranın 1.si kim olmuş dersiniz! Tahmin etmesi zor o yüzden diyiveriyorum; Şaban Oğlu Şaban...
Sinemamızın en gözde üç ismi Kemal Sunal, Halit Akçatepe ve Şener Şen'in başrolleri paylaştığı iş bu film, 2266 kişiden aldığı 8,9 puan ortalaması ile 1. sıraya çökmüş. Bilgilerinize arz ederim!

Listede ilk 50 film arasında 6 Türk filmi var:
1-Şaban Oğlu Şaban,
9-Züğürt Ağa,
10-Kibar Feyzo,
11-Hababam Sınıfı Tatilde,
12-Süt Kardeşler,
33-Hababam Sınıfı Uyanıyor,
40-Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı,

Bu filmlere gereğinden fazla mı değer veriyoruz diye düşünmeden edemiyorum. Sonra kendime bi hassiktir çekiyor ve az bile değer verdiğimizi düşünüyorum.

Bu arada biz Türk internet kullanıcılarının IMDb'de ki etkinliği hakkında fikir yürütebilirsiniz. Size yanlış yapan bi film olursa alaşağı edebilirz:)

*Listenin tamamını görmek için ne yapman gerektiğini biliyorsun.
(Gerçi fotoyu gördükten sonra 1.filmin hangisi olduğunu tahmin etmeniz kolaylaştı:) Emeğime saygımdan yazıyı baştan yazmıyorum.)

7 serzeniş:

nymphea dedi ki...

Vayyy canina, sabah sabah dogru mu okuyorum diye tekrar baktim:) Imdb de bu kadar soz sahibi oldugumuzu tahmin etmezdim:))

Eliza Doolittle dedi ki...

Vay vay vay...Ben de IMDB'de bu kadar oy delisi oldugumuzun farkinda diildim. E iyiymis?!
Tabii kategorize etme hali de bi abes IMDB'nin, muzikal komedi- absurd komedi- kara komedi ne varsa ayni listede...Singin In The Rain, Some Like it Hot, Cinema Paradiso ve Sabanoglu Saban hic gozumun onune dizilemedi ne diyim...

Unknown dedi ki...

süt kardeşlere kesinlikle katılıyorum...

listede Sting gibi filmlerin yer alması ilginç...

gulnihal kalfa dedi ki...

Türkler hemen örgütlenmeye hazır bu anlamda. İnternet ortamında Türkiyenin adı geçmesin. Forward maillerle ondan ona ondan ona açık ara birinci geliyoruz. Ama öte yandan bu filmlerinde gönlümüzdeki yeri çok çok farklı. Birde bence ilk 50 de kesinle Tosun Paşa'da olmalıydı

hevesli bardak dedi ki...

Tosun Paşa epeyce bir zaman bu listenin üst sıralarındaydı gibi hatırlıyorum. Şimdi nasıl olmaz yaa?

pembe fiyonk dedi ki...

mekan ve imkanların eksikliğinde çıkarılabilecek süper performanslar.
ne diyim iyi olan kazanmış :)

Duysev dedi ki...

amelie komedi filmi mi8)))
bu daha komik olmuş ama=)))