-Aldığı ödüllerden dolayı festivallerin aranan 'jüri üyesi-başkanı' haline gelen Nuri Bilge Ceylan, festivallerden bıktığını söylemiş.

-Cumartesi gecelerinin vazgeçilmezi, Disko Kralı Okan Bayülgen efendi hz.'nin başrolünde yer aldığı Kanal-İ-zasyon adlı filmin çekimlerine temmuz ayında başlanacakmış. Film de 23 Ekim'de vizyona girecekmiş.

-Cumhuriyet'in vazgeçilmez hikayelerinden 'Şehit Kubilay' olayı sinemaya aktarılacakmış. Filmin 29 ekim'de vizyona girmesi bekleniyormuş.

-Yabancı film yapımcılarını türkiye'de film çekmeye teşvik etmek için, yabancıların aldığı mal ve hizmetlerden alınan KDV kaldırılmış.

-5 Oscar'lı adam, The Godfather'ın yönetmeni Ford Coppola temmuz ayında Türkiye'ye gelecekmiş. Geliş sebebi ise Osmanlı hakkında çekmek istediği film için tespitlerde bulunmakmış. Coppola'ya eşlik edecek kişi de Reis Çelik'miş. Reis Çelik proje hakkında bilgi vermezken insanların sabretmesini istemiş, önümüzdeki yıl çok güzel şeylerin olacağını söylemiş.

-Bu seneki festivallerden bol bol ödül alan yönetmen Özcan Alper'in Sonbahar adlı filmi Dvd moduna geçerek raflardaki yerini almış.

-Şu sıralarda devam etmekte olan ve 21 haziran'da sona erecek olan Şangay Film Festivalinde türk filmlerinin gösterildiği bir bölüm açılmış. Festival kapsamında 'Issız Adam', 'Mommo, Kız Kardeşim', 'Nokta', 'Uzak İhtimal', 'Üç Maymun' gibi son dönemde Türk sinemasına damga vuran yapımlar gösterilecekmiş.

-Zübeyde Hanım'ın hayatı da filme çekilecekmiş. Senaryosu bitme aşamasında imiş. Filmin yaratıcılığını Serpil Öztürk üstlenmiş.

-Ve Kurtlar Vadisi-Gladio... Vadi'nin senarist ekibi yeni bir kaptı-kaçtı projesine el atmaya başlamışlar. Yarattıkları Muro karakteri ile, karakterin parasını sinema izleyicisinden fazlası ile çıkaran ve çıkarırken izleyiciyi ciddi şekilde salak yerine koyan Vadi ekibi bu sefer Büyük İskender üzerinden izleyiciyi salaklaştırma ve yolma yolunu seçmişler.

-Son olarak İstanbul'un Fethi filmi için hazırlıklar tam takır yolunda gidiyormuş. İşe Hollywood el atmış ciddi şekilde. Bi de işin içinde Fatih Aksoy varmış. Anlaşılan İstanbul'un fethi Fatih'e kalmış!

-Artı son haberimiz Uğur Yücel'den geliyor. 'Ejder Kapanı' isimli filmde yönetmen ve oyuncu olarak film ekibinde yer alan Uğur Yücel'e Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Ceyda Düvenci, Berrak Tüzünataç eşlik edecekmiş.(Kadro baya sağlam gözüküyor). Yücel'le İmirzalıoğlu Yazı Tura'dan 6 yıl sonra tekrar aynı filmde buluşuyormuş. Film polisiye-gerilim tarzında olacakmış.

5 serzeniş:

Stil Direktoru dedi ki...

Vay desene efsana ülkemize geliyor ben de bunu tuttum :) Anlaşılan İstanbul'un fethi Fatih'e kalmış!

kard dedi ki...

Cappola'nın gelişi fetih filmi için de olabilir. ser verilmiş sır verilmemiş gelişi hakkında.
inş istanbulun fethi filmine el atmıştır. veya atar...

Eliza Doolittle dedi ki...

Istanbul'un fethi, Osmanli'nin Coppola gozunden tarihi, yine haberini sigara yaniklari'nda okudugum, bol yonetmenli "seni seviyorum Istanbul" filmi derken...kim tutar bizi!

Sinema devleri gecmisin gorkemini filme aladursunlar, birileri de bugunumuzu surekli daha cok gorkemden uzaklastiriyor...

samipaşazade sezai dedi ki...

merhaba. bu haberlerin kaynakları nedir acaba? gerçekten merak ettiğim için soruyorum. bu tip haberleri edinebileceğim kaynak arıyorum. ve yardıma ihtiyaç duyuyorum. sizi dinliyorum.

kard dedi ki...

genelde sağda solda okuduğum haberleri not almıştım. böyle bi haber çıkardım ortaya sonucunda.

günü gününe adam akıllı sinema haberleri olan bi site henüz bulamadım. amerikan 'variety' gibi bi site-dergi olsa hiç de fena olmazdı hani.

ntv deki gece gündüz programını takip ediyorum,ordan bişiler çıkabiliyor(galiba yaz arasına girdi).
kanald deki sinemania programı...
hürriyet gazetesinin haftasonu eklerinden 'keyif' de baya yardımcı oluyor haber alma konusunda.
internette ise adam akıllı bulabildiğim tek site www.sinematurk.com .