Artık büyümek isteyen bir çocuk olan Josh Baskin günün birinde bir dilek kutusuna para atıp , büyümüş olmayı diler ve ertesi sabah kalktığında artık büyümüş bir çocuk olur. Ama bu büyüme sadece fiziki anlamda olmuştur. "Her yaşın ayrı bir güzelliği var" sözü mükemmel bir şekilde işlenmiş. Film ilk anda komedi filmi gibi seyretse de zaman zaman dokunaklı. Başrollerde Tom Hanks, inanılmaz performansıyla götürüyor filmi. Zaten 1988'de en iyi erkek oyuncu dahil olmak üzere 2 dalda oskara aday gösterilmiş "Big". Tom Hanks'in ünlendiği film olarak da söylenebilir. Filmin konusu çok çocukca gelebilir, ama izlenmesi gereken bir film. Ve sanıyorumki bu türdeki filmlerin ilklerinden bu film. Filmin yönetmeni ise Penny Marshall. Gelişme çağında olan bir çocuğun ruh halini, duygularını, hayallerini çok iyi işlemesinde herhalde yönetmenin bayan olmasının da bir etkisi vardır.

2 serzeniş:

Adsız dedi ki...

tom hanks sevdiğim bir oyuncu ama son yıllardaki filmlerini beğenmedim suya sabuna dokunmayan filmler olarak düşünüyorum. hele cahrlie wlison'ın savaşını hiç beğenmediö. neyse bu filmin varlığındna haberim yoktu ama bir şekile denk gelirse izlemek isterim.

K-RaMo dedi ki...

aslında haklısın bi yönden, son 5 yılda pek de ciddi filmi yok; ama Tom Hanks acısından bakarsak,insan meslegınde doyuma ulasınca başka amaclar edinir.Tom hanks de film yapımcılıgı işine yöneldi.Bunun dısında animasyon filmlerinde karakterlere sesiyle hayat verdi.Zaman zaman da o suyu sabuna dokunmayan, yumuşak, yarın hatırlamayacagımz filmlerde rol aldı.