Fransa Türk Mevsimi Haberleri:

-Fransa'da devam eden Türk Mevsimi etkinlikleri çerçevesinde Türk sinemasına özel bi bölüm ayrılmış. Bu kapsamda Nuri Bilge Ceylan, Reha Erdem, Yeşim Ustaoğlu'na özel gece tertip edilecekmiş.

-Fransa'da muhtemelen en çok tanınan Türk olan Nuri Bilge'ye, Türk Mevsimi etkinlikleri kapsamında Paris Belediyesi tarafından kentin simgesel büyük madalyası verilmiş.

-Festival Kapsamında Türk bilimkurgu filmlerine özel yer ayrılmış. Bilimkurgu filmleri içinde Kilink serilerinden, A.R.O.G.'a kadar bir seçki oluşturulmuş.

-Program dahilinde gösterilecek filmlerden birkaçı şunlarmış; Kader, Süt, Gitmek, Sonbahar, Tatil Kitabı, İki Dil Bir Davul, Fırtına(Kazım Öz)...

-Programda yer alan diğer bölüm ise 'Çapraz Bakış-Almanya Türkiye' imiş... Almanyada yaşayan Türk yönetmenlerin çektiği belgesellerden oluşan bir bölümmüş bu. Bu kapsamda gösterilecek belgeseller şunlarmış: Kentin Kıyısında(Aysun Bademsoy), Uzaktan(Thomas Arslan), Köprüyü Geçmek: İstanbul Hatırası.

-Kısa Filmler de unutulmamış tabiki: Ata (Çağla Zencirci-Guillaume Giovanetti), Ayak Altında (Cem Öztüfekçi), Tek Notalık Adam (Dağhan Celayir), Süt ve Çikolata (Senem Tüzen), Aziz(Elfe Uluç), Racines (Eileen Hofer), Sardunya (Mustafa Emin Büyükcoşkun), Gemeinschaft (Özlem Akın).

Türkiye'den bir kaç haber de şöyle:

-Engin Günaydın memleketi Tokat-Erbaa'da senaryosunu yazdığı filmin çekimlerine başlama amacında imiş... Ancak ekip KKKA(kene) korkusundan gitmeye tırsıyormuş. Tırsmalar üzerine Erbaa belediye başkanı ekibin çekim mekanında ilaçlama yapacağına söz vermiş...

-Okan Bayülgen Kanal-İ-zasyon'un çekimlerine başlamış.

-Antoni Muntadas 'İstanbul2010' için bir film çekecekmiş. 'İstanbulda Yaşıyor ve Çalışıyor' projesi kapsamında, kentte yaşayanlardan kenti dinleyecekmiş. Burdan hareketle bir film çekecekmiş.

-Futbol hayatına geri dönüş yaptığı söylenen İlhan Mansız, Cadde Hikayeleri adlı bir filmde rol alacakmış.

-Ferzan Özpetek yeni film projesi üstünde çalışıyormuş. Filmi İstanbulda çekecekmiş. Film için Ay Yapım'la anlaşmış.

-'Yüzüklerin Efendisi' hayranlarına müjde çıkmış... 'The Hobbit' filmi, çekimleri mart 2010'da başlayıp, 2012'de vizyona girmesi amaçlanıyormuş. Başrollerde Gandalf, Gollum, Elrond olacakmış.

-Son olarak kötü haberi veriyorum: Michael Jackson ölmüş be abi...

6 serzeniş:

Abdullah TARIK ÇAKIR (thelepermessiah) dedi ki...

İki Dil Bir Bavul ve Sonbahar güzel seçimler olmuş. ayrıca "'Çapraz Bakış-Almanya Türkiye' bölümünde yer alan filmler de güzel seçilmiş. Filmleri her kim seçmişse bravo.

gizemsel dedi ki...

Almanya-Türkiye bölümünde keşke Buket Alakuş filmleri de olsaymış. Bence harika bir insan ve harika filmleri var. Kısa filmler içerisinden de Ata'yı izledim ben ve izlediğim en güzek kısa filmlerdendi diyebilirim. Yönetmenleri ise inanılmaz tatlı insanlar. Çok daha güzel şeyler çıkacak onlardan ileride. Süt ve Çikolata'yı ise çok istememe rağmen izleyemedim ama izleyen arkadaşlarım çok beğenmişlerdi. Okan Bayülgen'in filmini de merakla bekliyorum her ne kadar filmin kadrosunda bazı gereksiz popüler insanlar olsa da. Kısacası eline sağlık. :)

Dufresne dedi ki...

Ayrıca ;

Polonya’da düzenlenen Tofifest International Film Festival’de Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği Uzak İhtimal filmi “Jüri Özel Ödülü”nü ve “En iyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazanmış .

(Fazla madde göz çıkarmaz :))

bombe_ekran dedi ki...

The Hobbit'e sevindim cidden.umarım uyarlama başarılı olur.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Haberler için teşekkürler :)

kard dedi ki...

-Film seçimleri bence de çok güzel. Kimin seçtiğine ilişkin bi bilgi bulamadım ama.
-Alman-Türk yönetmenlerin yaptıkları belgesellerden bi bölüm oluşutrulmuş.Uzun metrajlı filmlerden oluşan bi ölüm koymamışlar. Koysalarmış baya güzel olurmuş aslında.
-Dufrense'ye madde katkısından dolayı teşekkürü ciddi şekilde borç bilirim. Teşekkür.
-The Hobbit'i ciddi şekilde bekliyorum ben de. Umarım yüzüklerin efendisinin üstüne çıkan bi film olur.
-Kanal-İ-zasyon filmiyle okan bayülgen'in dikkatleri üzerine çekeceğine eminim. Muhtemelen yerli bi 'Her Şey Reyting İçin' filmi izleyeceğiz. Okan'ın her daim yaptığı medya ile taşşak geçme olayını sinemaya aktarılmış halde göreceğizdir.(Kanımca tabi.Henüz filmin konusunu tam manasıyla öğrenemedim)
-Haberlere teşekkür edenlere ben de rica ederim.