Transit Hayatlar: Almanya’dan Yepyeni Filmler
23-30 Eylül


Film gösterileri müze ziyaretçilerine ücretsiz. Sadece müze giriş ücretiyle filmleri izleyebileceksiniz anlamına gelir bu. Perşembe günleri müze girişleri de ücretsiz. Müze ve filmler bedava demektir bu da.

Etkinlik yorumlarınızı Konuk Yazar olarak paylaşabilirsiniz.


İstanbul Modern Sinema, Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle, ilk gösterimi son bir yıl içerisinde gerçekleşmiş Alman filmlerinden bir seçki sunuyor. İzleyici ve eleştirmenlerin karşısına ilk kez Berlin, Cannes, Venedik, Toronto, Sundance gibi festivallerde çıkan filmlerden oluşan programın açılışını Almanya’nın ünlü genç aktörü Daniel Brühl’ün başrolde oynadığı, gerçekle... kurmacanın iç içe geçtiği keyifli bir romantik komedi olan Lila Lila filmi yapıyor.

Seçkide yer alan diğer filmler arasında geçtiğimiz yıl Bulutların Üstünde (Wolke 9) ile başarı kazanan Andreas Dresen’in gerçekle kurmacanın birbirine karıştığı senaryosuyla keyifli bir ‘film içinde film’ örneği olan melankolik komedi filmi Votka ile Viski, Max Ophuls Film Festivali’nden ödüllerle dönen, şiddeti ve mizahı yerinde bir psikolojik dram,Yerçekimi (Schwerkraft) ve bu yıl Berlin Film Festivali’nin en çok konuşulan filmlerinden biri olan Thomas Arslan’ın gerilim yüklü cinayet filmi Gölgede (Im Schatten) ve Paris Orly Havalimanı’nın bekleme salonunda iki saat içinde gelişen aktarmalı hayatlar ve ilişkiler üzerine yenilikçi bir deneme olan Orly ve Koş Lola Koş, Parfüm gibi filmlerle tanıdığımız yönetmen, Tom Tykwer’ın yeni filmi Soul Boy yer alıyor.
(İstanbul Modern, Kendi tanıtımından)

Film Seansları

1 serzeniş:

Emine Corduk dedi ki...

Filmler oldukça güzel. Teşekkürler. .