İstanbul Belgesel Günleri 4'üncü yılında sinemaseverlere yepyeni keşifler vaat ediyor. Documentarist bu sene 31 Mayıs - 5 Haziran 2011 tarihlerinde gerçekleşecek.


Türkiye'de belgesel alanında yeni ufuklar açan DOCUMENTARIST'in bu yılki programı, Arap Dünyasından Belgeseller, Etnografi ve Belgesel Sinema, Müzik Filmleri, Post-Komünizm Dönemi başta olmak üzere belirli tema ve başlıklar üzerine yoğunlaşacak.


Documentarist 2011'den kısa kısa başlıklar:

Dünyanın çeşitli festivallerinden seçilmiş çoğu ödüllü yüze yakın nitelikli belgeselin ve pek çok yan etkinliğin yanı sıra, duvarları perde niyetine kullanarak sokakta film gösterimleri yapan A Wall Is A Screen adlı Alman grubunun gösterisiyle festival sokaklara taşacak
.

Festivalin bu seneki onur konukları Avrupa belgesel sinemasının usta ismi Helena Třeštíková ve görsel antropolojinin öncülerinden İstanbul doğumlu Asen Balıkçı olacak,.

Documentarist bu sene çok

önemli bir uluslararası atölyeye ev sahipliği yapıyor. Y

erli ve yabancı belgeselciler için fikir platformu olma özelliği taşıyan ve Balkan Belgesel Merkezi tarafından organize edilen "Discoveries 2011 Belgesel Geliştirme Atölyesi" Documentarist kapsamında yapılacak.

Bu sene belgesel sinema üzerine bir çok atölye ve sinema dersi verilecek.

Alaska'dan Bulgaristan'a değin uzanan çeşitli coğrafyalarda çekilen bir sürü film var.

Documentarist 2011'le ilgili gelişmeleri festivalin güncel blogundan takip edebilirsiniz:


http://blog.documentarist.org

0 serzeniş: