Ankara Uluslararası Film Festivali, Gezici Festival, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Ankara Kızılay ve Çevresi Esnaf Dayanışma Derneği ve United Design'ın destekleriyle Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kısa Film Günleri' sinemaseverleri yazlık sinema tadıyla yeniden buluşturacak. Pek çok festivalde övgüye değer bulunan kısa filmlerden oluşturulan programda 58 film sanatseverlerle buluşacak.

Ankara'nın en büyük üç film festivalinin ilk defa bir araya gelmesiyle oluşan kısa film günleri, bu yıl Ankara'da sinema adına yapılmış en büyük organizasyonlardan biri. En sevilen ve festivallerden bol ödülle dönmüş 58 başarılı kısa filmin gösterileceği bu organizasyon, 21-30 Ağustos 2009 tarihleri arasında akşam saat 21.00'de Kızılay / Sakarya Caddesi'nde başlayacak.

Açıkçası organizasyonun yapılacağı söylenildikten bu yana işin içerisinden takipte olduğum için çok özenle seçilmiş 58 filmle karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Birçoğu sadece festivallerde denk gelirseniz izleyebileceğiniz çok başarılı yapımlar. Ve bu yaz aylarında sıcaktan bunaltmayan bir vakitte, üstelik ücretsiz bir şekilde keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.



Şu an broşür tam anlamıyla dağıltılmadığından ufak bir taslak yukarıda yer alan.


# Film Önerileri #


1. Gün: Kesinlikle Beyinsiz'i izlemenizi öneririm. Sanıyorum daha önce de bahsetmiştim izlediğim en güzel Türk animasyonu diye. Birinci güne ek olarak: Kırmızı Başlıklı Kız, Pencere, Büyük Planlar, Gülen Köpek.

2. Gün: Doğum, Karşılaşma, Tarihi Erkekler Yazar, Oyun

3. Gün: Duyarlılık, Simone, Süt ve Çikolata

4. Gün: Hanımefendiler, Violetta, La

5. Gün: Son Yolculuk, Oyuncaklar Ülkesi

6. Gün: Toz, Ortalama 40 Çöp, Adres Soran Adam

7. Gün: Evimizde, Biz Cennetteyken, Sessizlik, Elektrik Ağacı, Megiddo, Unus Mundus, Tavuk Kanatları

8 serzeniş:

Travis dedi ki...

6. günün tavsiyeleri arasındaki "Adres Soran Adam" filmini sevdiğim biri, Sadi Cengiz çekmiştir ki diğer filmleri(20lik diş, kayser soze var mıydı yok muydu..) gibi onu da başarılı buldum.uzun matraja gececek kadar piştiğini düşünmesem de kısafilmde onun gibi farklı bakabilen pek kişi de yoktur derim. benden de tavsiye edilir kısaca:)

Cüzzamlı Melek dedi ki...

Allah razı olsun. dünyadan haberim yokmuş...

gizemsel dedi ki...

Rica ederim. :) Ben 26'sına kadar orada olacağım muhtemelen her akşam. Daha çok orada dolaşıp görevli modunda olacak olsam da filmleri de izlemeyi planlıyorum tekrar. Tavsiye ederim tekrardan.

cok tuhaf gunluk dedi ki...

cok iyi oldu bu haber!..

Travis dedi ki...

@gizem
1 hafta önce olsaydı bu etkinlik seve seve sana eşlik etmek isterdim :) hem sadi abimin askelik dönüşü tekrardan festivallere girmesine de ayrıca sevindim..belki onu da oralarda görebilirdim

Duysev dedi ki...

buna benzer bi organizasyon yine ankara'da 2 hafta önce nazım hikmet kültür merkezinde de vardı..ama kapsamı oldukça dardı zira sadece charlie chaplin filmleri gösterdiler...bu organizasyonu bileydim..ahh bileydim...!!!

gizemsel dedi ki...

@AmeliePoulain

Organizasyon daha yarın akşam başlıyor. Panik yok. :)

Duysev dedi ki...

panik değil...bu sabah ankaradan istanbula döndüm. onun serzenişi=)