Çarşamba günü Kard Thanx God postunu girdiğinde eminim pek çoğunuz Kaka'nın gol sevincini neden paylaştığına anlam verememişsinizdir.Sonuçta pek alakasız gibi dursada iddialı girdiğimiz blog ödülleri yarışmasında oylamalar sonucu ilk 5e kalmamızla ilgili bir fotoğraftı.Bildiğiniz gibi blog ödülleri çok tartışılan bir yarışma.Oy verme mevzusunun suistmal edilebilme ihtimalinin yüksek olması,çevresi geniş insanların veyahut topluluk bloglarının daha fazla oy toplayabilmesi ve böylelikle haksız rekabetin ortaya çıkardığı sonuçlar genel olarak kullanıcıların esas şikayetleri arasındaydı.Bunu bile bile yarışmaya katılıyorsanız ve ilk 5 blog arasına giremiyorsanız eleştirmenin manası yok çünkü eleştirenlerin çoğunun oy verme mevzusunu suistimal ettiğini düşünüyorum.Bu nedenle bu sene uygulamaya konulan jüri oylamasının bu noktada iyi bir çıkar yol olduğunu düşünüyorum.Jürinin işlevselliği tartışılabilir ama zamanla daha çok gelişicek bir sistem oluşacaktır.Sonuçta iyi bir blogunuz varsa ve sadık bir izleyici kitlesine sahipseniz ilk 5 blog arasına girmek çok zor olmasa gerek.Bu yıl yarışmanın 3.sü düzenleniyordu ve geçen senelere göre gelişmekte olduğunu inkar edemeyiz.'-Bunlar kim oluyorda bizi oyluyor?,-yarışmayı suistimal eden çok kişi var,-ben seçilemedim şu blog nasıl seçilir?' demenin bu yüzden pek bir mantığı yok.Destek verilmeli ve gelecek yıllarda daha kaliteli,güvenilirliği sağlam yarışmalar ortaya çıkmalı.


İlk 5e kalmamızın ardından jüri oylamasıyla ilk 3e seçildik ve bundan sonrası bizim için pek önemli değildi zira esas amacımız dereceye girebilmekti.Burada 700ü aşkın izleyici kitlesine sahip olsakta amacımız daha çok kişiye ulaşabilmek ve yazılarımızı okutabilmek.Dereceye girmenin bu nedenle önemli olduğunu düşünüyorum.8 Mayıs Cumartesi günü de sıralamayı öğrenmek ve buna bağlı olarak hediyelerimizi almak için etkinliğin yapıldığı Faruk Ilgaz tesislerine gittim.Güzel bir etkinlik oldu.Özellikle paneller gayet keyifliydi.Sadece yarışma sonuçları biraz aceleye gelmiş gibi oldu.20 dakika içinde tüm kategorilerde sıralamalar açıklandı ve plaketler takdim edildi.Kategori 1.lerine en azından bir söz hakkı verilmeliydi.

Yarışmanın bizi ilgilendiren Kültür-Sanat kategorisinde ise;

3.lüğü Avaz Avaz Dergisi
2.liği Sigara Yanıkları
1.liği ise Hazal Yılmaz.com/anlamarama blogu kazandı.

(hacito o nasıl bir el kavramadır?)

Tasarım olarak bizimkinden üstün bloglara karşı yarıştık.Buna karşın içerik olarak daha doyurucu olduğumuzu düşünüyorum.Gerçi Kültür-Sanat kategorisi altında toplanmış olsakta apayrı konuları işleyen bloglara sahibiz.Kültür-Sanat kategorisi gelecek yıllarda farklı dallara ayrılmalı.En geniş kapsamlı kategori olması yüzünden elma ve armut kadar zıt bloglar birbirleriyle yarışır hale geliyor.Zira jürinin en fazla yanlış yapabiliceği konulardan biri budur.Şahsi fikrimi söyleyecek olursam 1.liği kazanan blogun kültür-sanat'tan ziyade kişisel bir blog olduğunu düşünüyorum.Bunu yarışmayı ikinci bitirmiş birinin çemkirmesi olarak görmeyin ben sonuçtan gayet memnunum ama özel hayattan fazlasıyla kesitler sunan bir blog kişisel bir blogtur.Jürinin gelecek senelerde bu karışıklığı ortadan kaldıracak düzenlemeler yapması gerekir.Bizim açımızdan keyifli,heyecanlı bir yarışma oldu.Bu vesileyle oylama süresince üşenmeyip blogumuza oy veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

13 serzeniş:

Lou dedi ki...

Tebrikleeeerr :D:D:D

LLuvia dedi ki...

Tebrik ederim. Diğer kazanan bloglara baktım şimdi ve içerik olarak ne kadar alakasız olduklarını gördüm. Blog ödüllerinin en kötü yanı bence bu. Kategorizasyonu becerememeleri. Ama buna rağmen ikinci olmanız gerçekten başarı :) Tekrar tebrikler.

SirEvo dedi ki...

Tebrikler. :)

Doğancan Ülker dedi ki...

Tebrikler. Ben 1.liği alırsınız diye düşünüyordum, tutturamadım.

Sanırım kategori kurbanı oldunuz biraz da. Eğer törenin başında Eray Endeş 'in sunumunu dinlediyseniz, ilk yıldan bu yana kategori sayıları hemen hemen yüzde yüz arttı. Gelecek sene için de daha fazla kategorilendirilmeye gidilecektir diye düşünüyorum. Blog Dünyası açısından henüz tek ve henüz çok yeni bir organizasyon. İlk yılında berbattı mesala. Bu çok iyi bir hali. Seneye 1.liği alırsınız umarım.

Gökhan Yıldız dedi ki...

önümüzdeki üç sene için şampiyonluk sözü gelsin hacitokankoli'den.
bizi pötiböre boğ haci:)
yayında ve yapımda emeği geçen herkese tebrikler. teşekkürler.

Seda Cürgül Kaya dedi ki...

Tebrik ederim...

burçak yıldırım dedi ki...

her alandan tebrikimizi yapalım efendim. :)

Unknown dedi ki...

MUTLUYSANIZ SORUN YOK.UMARIM SENEYE DE İKİNCİ OLURSUNUZ BİRİNCİLİK HAYALİNİ KAYBETMEMENİZ
İÇİN.SANAT ALANINDA BİZİ BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİNİZİ
UMARAK ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.ÖDÜLÜNÜZ HAYIRLI OLSUN.

NiLaY dedi ki...

tebrik ederim :)

snw dedi ki...

Kategorizasyon konusundaki tespitlere katılıyorum. Üstteki yorumlarda da belirtildiği gibi, 2009'a kıyasla epey dallanıp budaklanmış ödül verilen dallar. Böylece daha niş bloglar da kendilerine yer bulmuşlar mevzuda. Bu 'niş' kavramının daha net anlaşılmaya başlamasıyla ve daha isabetli uygulanmasıyla gerek bloglardaki içerik tüketiminde, gerekse bu ve benzeri yarışmalardaki kategorizasyonun isabetliliği hususunda gözle görülür iyileşmelerin yaşanacağından kuşku duymuyorum.

Paneller, kafa açmalar, sohbet-muhabbetler... Organizasyon, tören ve tanışmak güzeldi.

Feed'e atıp takip edecek ve önemseyecek bir blog daha tanıyoruz mesela.

Selamlar,

Cem Berk Aydın
Avaz Avaz Editörü

(Foto da güzelmiş yahu!:)

Adsız dedi ki...

tebrikler, ama lütfen "olsakta" değil, "olsak da", lütfen.

ahmetalper dedi ki...

şuan kıskançlığımla tebrik ediyorum...

ligea dedi ki...

ah ödül siz emi gitti. geç haberdar oldum.
tebrikler ealtürk