Polis Şefi:-Kim bu Keyser Söze?

Verbal:-Söylendiğine göre Türkmüş.Babasının Alman olduğu söylenir.Kimse onun gerçek olduğuna inanmaz.Kimse onunla direk olarak çalışan, onu tanıyan ya da gören birini bilmez. Kobayashi'ye göre herhangi biri Söze için çalışabilirdi.Bilemezsin bu da onun gücüydü.Şşeytanın yaptığı en büyük kurnazlık tüm dünyayı yaşamadığına inandırmakmış...

Polis Şefi
:Pek sen Keyser Söze'nin varlığına inanıyor musun Verbal?

Verbal:Keaton şöyle derdi: "Tanrı'ya inanmıyorum ama ondan korkuyorum".Bense Tanrı'ya inanıyorum ama tek korktuğum şey Keyser Söze'dir.

8 serzeniş:

Eliza Doolittle dedi ki...

Mukemmel kurgulanmis karakterle harika sorgu...Ne guzel sahnedir.
Insan filmi izledikten sonra etraftaki pop kultur bombardimaninda ne cok Keyser Soze gondermesi oldugunu fark ediyo..Bir nevi algida secicilik. Bu tip muthis zekice kandirmacali hallerde gercekten cok kullaniliyo yeni nesil kitaplarda filan..Ayni tesbih fazlaligina nail olmus bir karakter de Chewbecca'dir mesela..daha dun, kimbilir kacinca kez, yeni bir filmde blabla geveleyen birine "cut it chewbecca" diyodu biri :)

csyasoo dedi ki...

Efsane ya.

wendy darling dedi ki...

çılgın türk

emin dedi ki...

kevin spacey nin bir "the usual suspects" teki bir de "seven" daki oyunculuğu acayiptir.bu finale yakın sahnede unutulmaz zaten.

Unknown dedi ki...

soyadım sozer olduğundan, yurt dışında katıldığım toplantılarda en az bir kez soze espirisi döner...

muhteşem film ve replikler...


göksel

MizahiGeveze dedi ki...

Bu adamın oyunculuğu çok iyi :) en son alkolik bir doktoru oynuyordu bir filmde ama adını unuttum şimdi

SirEvo dedi ki...

``Verbal:Keaton şöyle derdi: "Tanrı'ya inanmıyorum ama ondan korkuyorum".Bense Tanrı'ya inanıyorum ama tek korktuğum şey Keyser Söze'dir.``

Müthiş bir filmdir ya, hatırlattığın için teşekkür ederim. Bu akşam güzel filmlerle ilgili enstantaneler paylaşan bloglara denk geldim, güzel oldu. :)
Selamlar.

hevesli bardak dedi ki...

Bu filmi seyretmeden önce bana -sonu dahil- tamamını iki saat kadar ayrıntılarıyla anlatan arkadaşa burdan selam ediyorum. İyiydi yine de. Brusvils ölüymüş.