1) Ferzan Özpetek yeni filmi 'Sonra Ağlayacağım' da Cem Yılmaz'la beraber çalışacakmış. Cem Yılmaz yapım aşamasında destek oluyormuş Özpetek'e. Cem Yılmaz'ı gay görürseniz şaşırmayın.


2) Nuri Bilge Ceylan yeni filminde Yılmaz Erdoğan'la çalışıyormuş. Film direk Cannes film festivali için çekiliyormuş. İlk gösterimi Cannes'da yapılacakmış. Filmin Nuri Bilge'nin diğer filmlerinin aksine bol diyaloglu olduğu gelen haberler arasında.

3) Zeki Demirkubuz 'Yeraltından Notlar'a el atmış, filme çekecekmiş. hacitokankoli çok sinirlendi: Yazgı gibi bu kitabı da bok edeceği düşüncesinde.

6 serzeniş:

Adsız dedi ki...

Yeraltından Notlar? altından kalkabilirse muhteşem olacaktır.

Adsız dedi ki...

"3) Zeki Demirkubuz 'Yeraltından Notlar'a el atmış, filme çekecekmiş. hacitokankoli çok sinirlendi: Yazgı gibi bu kitabı da bok edeceği düşüncesinde."

Hiçbir yönetmen kitabı bok edemez. Filmi bok eder. O da zaten en çok yönetmenin umrunda olacaktır. Kitap, bütün şahaneliğiyle var olamaya devam eder. İçimiz rahat olsun.

mtat dedi ki...

hacitokankoli aslında kitabın bok olması konusunda bir nevi haklı. Kitaba dair kendi kafamızdaki sahneleri yönetmenler zaman zaman zehirliyor kanımca.

Adsız dedi ki...

Bense filmin, kitabın yönetmenin kafasında oluşturduğu sahneler toplamı olarak görüyorum. Okuduğu kitabın kendisinde bıraktığı etkiyi paylaşmayı dileyen bir okur olarak, yönetmenin de kendini anlatış yöntemi olarak sinemayı kullanması ne kitaba ne de kitabın bizlerde yarattığı sahnelere zararı olacaktır. Ancak şu konuda tereddüt duyabilirim: Kitabı okumayan insanların kitap hakkındaki fikirlerinin oluşumunun film üzerinden şekillenmesi. Zeki Demirkubuz seyircisinin ise Yeraltından Notlar'ı okumamış olmasını düşünmek dahi istemiyorum.

Elma Lekesi dedi ki...

dur bakalım, hayırlısı :)

mtat dedi ki...

Ancak zamanında kitaptan uyarlanan filmler zamanında ne büyük hayal kırıklığı yaratmamış mıdır: farzı misal kitabı her ele alınıp gözler kapandığında oyuncuların yüzleri belirir karakterlerin ardından, hele betimleme azsa... İşte kitap benim ve bir takım kişiler için gitmiştir. Ben bunu böyle gördüm "bokolma" kelimesini okuduğumda. Hayli öznel bir şey aslında. Ayrıca tereddütünüz de hayli yerindeymiş, gerçi o ayrı bir boyut.