A Space Odyssey filminde makineler ile insanlar arasındaki savaş 2001 olarak gösterilmişti. bu filmde daha ileri bir tarihe atılmış.2025. Önce bu güzel haberle başlayayım:)

insanlar ile makineler arasında bir savaş korkusu teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan bir düşüncedir. İnsanlar bu senaryoyu gözünde canlandırır ve çok da korkarlar.. Fakat bu hazin sonla bizi tanıştırmak için de alabildiğine gayret sarfederler.. "makineye bir beyin yapabilirsek bir insan gibi düşünür ve insandan daha doğru hamleler yapar, hatta insanla savaşsa insanı yener" diye bi düşünce sonrası "o zaman bu beyni yapmalı ve bizi yenmeliler" diyerek mi gelişiyor bu yöndeki teknolojik gelişmeler bilmiyorum. Ama böyle bir sonu ben de beklemiyor değilim:)

Usta yönetmen James Cameron' un yazıp yönettiği gerek bilimkurgu gerekse devam filmleri arasında önemli bir yere sahip bu filmde makine adamı Arnold Schwarzenegger, insanların kurtacılığını da anne rolüyle Linda Hamilton, çocuğu rolünde ve ilerde biz insanların komutanı olacak olan Edward Furlong oynuyor.. Terminator 1ve 2 de makineler ile insanlar arası savaştan bahsedilse de savaş görüntülerine yer verilmemiş. Gelecek serilerde biraz savaş görsek hiç de fena olmaz;)
((Bu filmi begenenlere "Terminator: The Sarah Connor Chronicles" dizisini de önermeden geçemeyeceğim.. ))

----------------------------
The Terminator: I need your clothes, boots and your motorcycle.
Cigar Biker: You forgot to say please...
---------------------------
John Connor: We're not gonna make it, are we? People, I mean.
The Terminator: It's in your nature to destroy yourselves.
John Connor: Yeah. Major drag, huh?
----------------------------
John Connor: You just can't go around killing people.
The Terminator: Why?
John Connor: What do you mean why? 'Cause you can't.
The Terminator: Why?
John Connor: Because you just can't, OK? Trust me on this.

0 serzeniş: