8 dalda aday gösterilip 5 oscarı kazanmış bir film.. Academy'yi bazen sevmesek de çoğu zaman hakkını vermeyi sever filmlerin.. rakipleri arasında Fight Club ın olduğunu da hatırlatalım. o yüzden Fightclubseverler, bu filme biraz uyuz olmaktalar zira haklarının yendiğini düşünmekteler.. Ama hiç de öle değil..

Film bir karakter filmi, her oyuncunun temsil ettiği bir insan modeli mevcut hayatta. işinden ve eşinden sıkılmış bir adam, maddeye değer veren bir kadın, toplumda kendini üstkademe göstermek için çabalayan körpecik kızlar, sıradan insanlara da aşık olabilen takıntılı kişilikler...

Müsait bir zamanımda bu film hakkında daha uzun bir yazı yazmayı da düşünüyorum..kısmet:)

Filmin kadrosunda Se7en ve The Usual Suspects filmlerinden de sevdiğimiz Kevin Spacey ve American Pastalarının güzeli Mena Suvari var. Filmin yönetmen koltuğunda ise Sam Mendes oturuyor.
-----------------
Carolyn Burnham: This is a $4,000 sofa, upholstered in Italian silk. It is not just a couch.
Lester Burnham: [shouts] It's just a couch!
-----------------
Lester Burnham: Look at me, jerking off in the shower... This will be the high point of my day; it's all downhill from here.
-----------------
Angela Hayes: What a freak! And why does he dress like a bible salesman?
Jane Burnham: He's just so confident, it can't be real.
Angela Hayes: I don't believe him. I mean, he didn't even like, look at me once!
-----------------
Angela Hayes: I don't think that there's anything worse than being ordinary.

1 serzeniş:

K-RaMo dedi ki...

Amerikalılar , genel amerikan yaşam tarzını çarpıtmadan ve gerçekdısı olmadan izleyiciye sunan filmlere değer vermekte.Matrix,fight club,the insider,the green mile,the sixth sense gibi mükemmel filmler arasından 5 oskarla cıkmak gerçek bir başarıdır.